Side-event om dronesikkerhet

Dronesikkerhet-Siphon

Med dagens raske teknologiutvikling blir kommersielle droner stadig mer avanserte. De er meget samfunnsnyttige men utgjør også en ny type sikkerhetsutfordring. Flyplasser blir stengt, våpen- og narkotika smugles over fengselsmurer, droner benyttes til spionasje og terroraksjoner etc. Denne type sikkerhetsutfordringer må selvsagt tas på alvor.

Siphon AS er sitt samfunnsansvar bevisst og ønsker å fremme et samarbeid og diskusjon rundt dette stadig mer relevante temaet under konferansen «Droner i Norge» i Bodø januar 2018. Vi stiller ut under konferansen. I tillegg blir det arrangert en lukket side-event for spesielt interesserte som vil lære mer om emnet og/eller kan ha behov for et utvidet sikkerhetssystem. Representanter fra Siphon AS vil fortelle om de sikkerhetsutfordringene droner representerer i dag, og hvilke muligheter som finnes for å hindre uønsket droneaktivitet.

Siphon AS er leverandør Droneshield i Norge, et markedsledende system for å håndtere sikkerhetsutfordringene fra droner. Det relativt unge selskapet har blitt hanket inn til å være den foretrukne partneren for det anerkjente skandinaviske sikkerhetsselskapet Bravida AS innen luftfartssikkerhet. Siphon AS tilbyr rådgiving og systemer for deteksjon og mottiltak mot droner. Systemene leveres typisk til politi, fengsler, militær, sikkerhets- og luftfartsmyndigheter internasjonalt.

Side-eventen arrangeres av Siphon og Bodø kommune i Prinsens gate 113 A i Bodø sentrum tirsdag 30. januar kl 1500-1700. Lokal vert er prosjektleder Bror Myrvang fra Bodø kommune og Droner i Stormen. Faglig innleder er sikkerhetsrådgiver Andreas Gulbrandsen fra Siphon. Deltakerne må være påmeldt Droner i Norge, og må be om plass på sideeventen til bror.myrvang@bodo.kommune.